VI FORSKER I KANTINEN!

Den overordnede ideen for Food(R)evolution er å utnytte og styrke kantiner som innovasjonsarena og endringspådriver for et mer plantebasert og bærekraftig kosthold for den norske befolkningen.

Gjennom 3 testrunder har prosjektet allerede fått bekreftet at kantiner er en godt egnet arena for massetesting av nye bærekraftige matvarer og at dette kan bidra til bedre produktutvikling hos produsentene.

Nå er det forskernes tur – Kan kantinen også være en god forskningsarena for forskningsinstitusjoner?

I uke 37-39 gjennomfører Nofima og Food (R)evolution vår første studie på forbrukeradferd i kantinen.  Vi gjør små endringer i kantinen i testperioden og måler mulige effekter av dette i tillegg til å fange gjestenes tilbakemeldinger gjennom QR-koder på bordryttere. Økt innsikt i forbrukerens matadferd er nyttig for å kunne utvikle bedre tiltak som kan påvirke befolkningens vaner i retning av mer bærekraftig og plantebasert kost både i kantiner og hjemme.

Og vi håper studien er starten på mer forskning i kantinene og at oppslutningen og engasjementet er like høyt som i foregående testrunder for matprodusentene!

 Følg med – oppdatering kommer i oktober!