Hva er definisjonen på bærekraftig mat?

Workshop

Tirsdag denne uken var faktisk prosjektets første fysiske workshop! Siden kick-off 15.april har vi jobbet heldigitalt – på tvers av både selskaper og landsdeler. Det har gått fint, men det var utrolig godt å endelig sitte i samme rom.

På agendaen stod det å diskutere frem en «prosjektstandard» for hva vi definerer som bærekraftig mat. Finnes ikke en slik standard fra før av tenker du? Nei, faktisk ikke. Matbransjen har utallige måter å merke/sertifisere sine produkter – men det finnes ingen felles bransjestandard som setter endelige kriterier for hva som faktisk er bærekraftig.

For Food (R)evolution sin del er det viktig at vi kommer frem til en definisjon og noen dimensjoner som vi skal benytte fremover i arbeidet. Dette fordi Food (R)evolution nettopp skal være en utviklingsplattform for bærekraftig mat – ikke for matprodukter generelt. I løpet av de timene vi satt sammen kom vi et godt stykke på vei – det var gøy!

En fantastisk og bærekraftig lunsj

Og en bonus midt oppi det hele var at hele gruppen ble invitert på lunsj av Orkla Foods Norge og NATURLI’. Vi fikk presentert og smakt mange av de produktene som inngår i serien – med gode asiatiske smaker. Plantebasert mat er både godt og spennende! Ser det ikke fristende ut?